Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

HORA 25

Lo que hay que oir

HORA 25

Toda la información de la consulta en Escocia

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Els Mossos investiguen 26 casos de "ciberassetjament"

Els Mossos tenen obertes 26 investigacions contra depredadors sexuals que es dediquen a assetjar menors a través d'internet per aconseguir fotografies o vídeos seus eròtics o pornogràfics

ANNA PUNSÍ   26-06-2013 - 10:11 CET

Segons la policia els casos es multipliquen perquè els pares són més conscients d'aquests perills i denuncien més que abans.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

L'últim cas investigat pels Mossos ha suposat la detenció de 7 persones.El grup de ciberdelinqüència infantil de mossos investiga actualment 50 casos, dels quals la meitat són pel que es coneix com "grooming", assetjament de menors a través d'internet.

Els adults es fan passar per altres nens per aconseguir fotografies dels menors despullats o mantenint relacions entre joves o forçant fins i tot algun contacte personal amb els pedòfils. I tot sota amenaces de publicar aquestes imatges a les xarxes socials.

En l'última operació dels mossos, els detinguts, 7 en total, es guanyaven la confiança dels menors, i els amenaçaven de difondre imatges de cibersexe amb l'objectiu de mantenir relacions sexuals amb ells.

Fins al moment s'ha localitzat 3 víctimes de 14 anys, tot i que no es descarta que n'hi pugui haver més. Un dels detinguts a Lleida, tenia antecedents per abusos, i regentava un centre de fisioteràpia que aprofitava per acostar-se als menors. Un altre dels arrestats, de Vic, feia de monitor de lleure i a més, feia càstings, de grups musicals juvenils.

Comentaris - 0

Imatge d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra abusos a menors a Internet

ÀUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana