La Ventana

Escucha La Ventana en directo

La Ventana

WHOOPI GOLDBERG

Lo que hay que oir

WHOOPI GOLDBERG

"Interpreté al E.T. negro ante Steven Spielberg, y aplaudió"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Els Mossos investiguen 26 casos de "ciberassetjament"

Els Mossos tenen obertes 26 investigacions contra depredadors sexuals que es dediquen a assetjar menors a través d'internet per aconseguir fotografies o vídeos seus eròtics o pornogràfics

ANNA PUNSÍ   26-06-2013 - 10:11 CET

Segons la policia els casos es multipliquen perquè els pares són més conscients d'aquests perills i denuncien més que abans.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

L'últim cas investigat pels Mossos ha suposat la detenció de 7 persones.El grup de ciberdelinqüència infantil de mossos investiga actualment 50 casos, dels quals la meitat són pel que es coneix com "grooming", assetjament de menors a través d'internet.

Els adults es fan passar per altres nens per aconseguir fotografies dels menors despullats o mantenint relacions entre joves o forçant fins i tot algun contacte personal amb els pedòfils. I tot sota amenaces de publicar aquestes imatges a les xarxes socials.

En l'última operació dels mossos, els detinguts, 7 en total, es guanyaven la confiança dels menors, i els amenaçaven de difondre imatges de cibersexe amb l'objectiu de mantenir relacions sexuals amb ells.

Fins al moment s'ha localitzat 3 víctimes de 14 anys, tot i que no es descarta que n'hi pugui haver més. Un dels detinguts a Lleida, tenia antecedents per abusos, i regentava un centre de fisioteràpia que aprofitava per acostar-se als menors. Un altre dels arrestats, de Vic, feia de monitor de lleure i a més, feia càstings, de grups musicals juvenils.

Imatge d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra abusos a menors a Internet

ÀUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana