Programación local

Escucha Programación local en directo

Programación local

Radio Sevilla

Proximamente

Radio Sevilla

La cámara de los balones de 13:45 a 14:00

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Descobreixen com la SIDA entra al sistema immunitari

La descoberta d'una molècula que actua com a via d'entrada del virus de la Sida al sistema immunitari obre les portes dels investigadors a trobar en un termini estimat de deu anys un fàrmac capaç de bloquejar la transmissió del VIH dins del cos humà

JORDI GUARDIOLA   19-12-2012 - 09:25 CET

És el fruit de les investigacions dels científics de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, que s'ha publicat avui a la revista internacional Plos Biology

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Localizan la molécula por la que se propaga el virus del SIDA

- (ATLAS ESPAÑA)

Amb aquest avenç es resol un dels principals enigmes sobre la propagació del VIH. Feia anys que la comunitat científica investigava com penetrava el virus de la Sida dins el sistema immunitari.

La troballa del grup de recerca liderat pel professor Javier Martínez-Picado i la investigadora Núria Izquierdo-Useros en col·laboració amb grups de les universitats de Heidelberg i Lausanne, dóna respostes i permet obrir el camp a la investigació en medicaments que puguin ser capaços de millorar l'eficiència dels tractaments actuals.

La molècula anomenada ganglòsid, que se situa sobre les cèl·lules dendrítiques, captura el VIH i el fa entrar dins d'aquestes cèl·lules com si fos un cavall de Troia.

Un cop s'activa el sistema immunitari per combatre el VIH, en realitat el que fa és dispersar-lo per l'organisme. La descoberta d'aquesta molècula ha de permetre treballar en l'elaboració de fàrmacs que tinguin com a objectius bloquejar el pany d'entrada del virus a les cèl·lules dendrítiques.

L'estudi s'ha publicat avui a la prestigiosa revista PLoS Biology.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana