SER Deportivos

Escucha SER Deportivos en directo

SER Deportivos

FERNANDO SIMÓN

Lo que hay que oir

FERNANDO SIMÓN

"Si mañana da negativo, Teresa estará curada"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

2013: Aigua, Zoo i Tibidabo més cars a Barcelona

Barcelona comença l'any 2013 amb un augment del 18,2% del preu de l'aigua - l'increment en un any ha estat del 25% -, i un encariment de l'entrada del Zoo i del Parc d'Atraccions del Tibidabo, tot i que es congelarà per alguns col.lectius

EUROPA PRESS   31-12-2012 - 15:37 CET

Impostos i taxes municipals queden congelats davant la impossibilitat d'aprovar-ne de nous

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
La Confederació d'Associacions de Veins de Catalunya estudia mobilitzacions contra la pujada del rebut de l'aigua, que el Parlament ha aprovat i que serà d'un 8'5 per cent

- (RAFFAELLA PAGANO - ACN)

D'altra banda, les ordenances fiscals - impostos i taxes - es veuran congelats davant la impossibilitat del govern municipal de CiU d'aprovar en no trobar suports en l'oposició, especialment en PSC i PP, els partits amb capacitat per facilitar la seva aprovació.

Així, la capital catalana mantindrà aquest nou any les mateixes ordenances fiscals de 2012, entre les quals figura l'Impost de Béns Immobles (IBI), una de les principals fonts de recaptació de les arques municipals.

La impossibilitat d'aprovar ha impedit la creació de sis noves taxes, que suposarien recaptar 5 milions d'euros extra: entre elles figura cobrar pels matrimonis, les anàlisis de contrast en les proves de trànsit per alcoholèmia i drogues, i informes de reagrupació familiar i arrelament.

Tampoc es registraran pujades en el camp de la mobilitat, de manera que no s'incrementarà la taxa de la grua i tampoc l'Àrea Verda - que és gratis per als residents sense multes - ni Blau.

En el cas de l'entrada del zoològic, passa a costar per als nens 9,75 euros, un 3,5% més, la d'adult, 16,20, un 3,2% més, i el carnet Zoo Club, que permet accés il · limitat a tota la família, passa a valer 86,60, un 3,1% més.

L'increment és zero en les entrades per a jubilats, que es mantenen en 9,95 euros, les de discapacitats, que tenen un preu de 5,60, i les de targeta rosa reduïda, que segueixen costant 4,55 euros.

Quant al Parc d'Atraccions del Tibidabo, l'entrada completa d'adult costarà 28,50 euros, un 1,06% més, la de menors de 120 centímetres d'alçada passa a 10,30, un 3% més, i l'escolar, a 8, un 2,56% més.

Els preus en la majoria d'instal · lacions esportives oscil · len entre la congelació i el 3,1% d'increment, i les pujades s'apliquen perquè s'ofereixen noves prestacions, s'han fet obres de millora o per la repercussió de la pujada de l'IVA del 8% al 21%.

Tots els centres presenten preus bonificats per a gent gran i usuaris de la targeta rosa, preus per a nens i joves, i una quota d'abonament bonificada amb un 50% de descompte per als aturats residents a la capital catalana.

En relació al Servei d'Atenció Domiciliària i el de menjars en companyia, aquests preus públics no experimenten variació.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana