Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

EL ROLLO DE COCINA

Lo que hay que oir

EL ROLLO DE COCINA

Queso con agujeros y 'volcán de Timanfaya'

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

646.956 aturats registrats

L'atur baixa a Catalunya en 5.135 persones al desembre, però 2012 es tanca amb un augment interanual del 5,33 per cent

ANNA PUNSÍ / AGÈNCIES   03-01-2013 - 09:58 CET

Després de 4 mesos consecutius d'augments el mes de desembre 5 mil persones van trobar feina a Catalunya, bona part contractats per la campanya de Nadal. Pot ser un punt d'inflexió però cal posar-ho en context: ara mateix hi ha 33.000 persones més que ara fa un any apuntades al Servei d'Ocupació.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Els sindicats demanen a l'administració que no els enganyin, perquè creuen que hi ha dades que cal tenir en compte com que s'han destruït 18 mil contractes o que durant el desembre moltes persones han deixat d'estar inscrites a l'atur perquè han entrat en programes d'ocupació per fer, per exemple, pràctiques en empreses.

A Catalunya hi ha més de 646.000 persones inscrites a les llistes de l'atur, més de 800.000 si tenim en comptes les dades de l'enquesta de població activa, és a dir, gent en edat de treballar i que no troba feina.

Els dos sindicats critiquen durament la reforma laboral pactada pel PP i CIU al Congrés dels Diputats. Creuen que a Catalunya ha portat 60.000 aturats més i fins a l'octubre del 2012 el nombre d'expedients de regulació han crescut un 73 per cent.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana