Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

VÍDEO EN DIRECTO

Proximamente

VÍDEO EN DIRECTO

Pedro y Agustín Almodóvar de 11:05 a 11:30

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La Confederació del Comerç demana un pla de xoc

Les vendes als comerços catalans van baixar un 6'1 per cent durant l'any 2012. Pitjor encara van anar les coses durant les rebaixes de Nadal, amb un descens del 10 per cent

SERGI LÓPEZ   26-02-2013 - 16:05 CET

La Confederació del Comerç proposa un pla de xoc al Govern perquè, a dia d'avui, no veu que la situació hagi de millorar aquest any.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

L'evolució de les vendes a Catalunya ha estat negativa, però no tant com en el conjunt de l'Estat, on han baixat un 6'8 per cent, ni a Madrid, amb un descens del 6'9 per cent. Aquest fet porta els comerciants catalans ha defensar el model d'aquí davant del madrileny, molt més liberalitzat.

Malgrat tot, el secretari general de la Confederació del Comerç, Miquel Àngel Fraile, ha proposat un decàleg de mesures al Govern per reactivar les vendes. Diu Fraile que, igual que sectors com el de l'automoció tenen plans d'estímul, també l'ha de tenir el del comerç que, en conjunt, és l'empresa més gran de Catalunya:"patim, com una gota malaia, la situació de la crisi, amb la destrucció de llocs de treball i tancament de botigues. Posar en valor aquesta activitat significaria un pla de xoc que pogués animar al sector comercial, veient que se'ns està donant un suport no només de paraules, sinó també de fets."

Catalunya ha perdut entre 2008 i 2012 3.400 locals comercials i prop de 5.700 empreses. Pel que fa a l'ocupació, el comerç minorista ha perdut en el mateix període 46.300 llocs de treball, 14.000 dels quals durant l'últim any.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana