Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

hora 25

Lo que hay que oir

hora 25

¿A qué hora dejamos de trabajar en España?

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La Generalitat reclama que l'AVE sigui directe amb París

A un dia que s'inauguri l'AVE a Girona, la Generalitat demana que es resolguin els obstacles tècnics que impedeixin que els trens d'alta velocitat enllacin Barcelona i París de manera directa

RAÜL MUXACH   07-01-2013 - 10:23 CET

L'AVE entra en funcionament aquest dimecres però encara no serà possible anar des de Madrid, Barcelona o Girona en alta velocitat fins a París sense haver de fer escala a Vilafant o viceversa.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

El nou Secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, diu que és degut a un problema tècnic. Els sistemes de seguretat i electrificació, tant de l'AVE com del TGV no són compatibles en territori veí; una circumstància que la Generalitat espera que passi a millor vida durant aquest 2013 i que Renfe confia que pugui ser el mes d''abril.

Font diu que els dos Estats, espanyol i francès, han de fer els deures, homologar un sistema que sigui vàlid per tothom i posar punt i final a una situació que ha qualificat del segle XIX o el XX. Font diu que això és important per al trànsit de passatgers però també pel de mercaderies.

Renfe ja està fent proves a banda i banda de la frontera amb trens que tinguin els sistemes compatibles amb els de SNCF.

Ara mateix, dels 9 trens que circularan diàriament per la via de l'AVE entre Barcelona i Figueres només dos permeten la connexió amb França amb el TGV. Són els que arriben a Vilafant a les 10 i a les 17 provinents de Barcelona i els que arriben de París a tres quarts d''una i tres quarts de 8.

Comentarios - 0

Webs de PRISA

cerrar ventana