SER Deportivos

Escucha SER Deportivos en directo

SER Deportivos

FERNANDO SIMÓN

Lo que hay que oir

FERNANDO SIMÓN

"Si mañana da negativo, Teresa estará curada"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Iberia i British Airways llancen una OPA per tenir el 100% del control de Vueling

El govern català veu amb preocupació l'operació

PABLO TALLÓN   08-11-2012 - 17:05 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Iberia ja era propietària del 46% de Vueling i ara vol fer-se amb totes i cadascuna de les accions de la companyia, és a dir, amb el 54% restant. Per fer-ho, ha presentat davant la Comissió Nacional de Valors una oferta que supera els 113 milions d'euros... dit d'una altra manera, pagarà 7 euros per acció, un 27% més del que costaven ahir al vespre.

El govern veu amb neguit aquesta operació, que deixaria Vueling, la principal aerolínia de l'Aeroport del Prat, en mans d'Internacional Airlines Group, empresa formada per British Arways (amb seu a Londres) i per Iberia (amb seu a Madrid). Recordem, que, a la seva vegada, el principal accionista d'Iberia és Bankia, entitat intervinguda pel govern espanyol. Per tot això, el conseller de territori i sostenibilitat, Lluís Recoder, tem que Vueling pugui acabar perdent presència a Catalunya.

"Així com Vueling ha apostat per l'aeroport de Barcelona, Iberia s'ha anat retirant progressivament i concentrant tota l'activitat a Madrid. Veiem amb inquietud aquesta OPA i estarem molt expectants", assegura.

La intenció de International Airlines Group és mantenir Vueling com una marca independent dins la resta del grup... això també voldria dir que continuaria enfocada cap als vols low cost de curta i mitja distància i que conservaria l'actual equip directiu amb Josep Piqué al capdevant. A més, en principi, dos anys enrere Iberia i els seus treballadors van signar un acord segons el qual el centre operatiu de Vueling NO podia ser desplaçat de Barcelona cap a Madrid.

Sigui com sigui, les accions de IAG estan caient per sobre del 2%, mentre que les de Vueling s'han disparat per sobre del 25.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana