Hora 14

Escucha Hora 14 en directo

Hora 14

WHOOPI GOLDBERG

Lo que hay que oir

WHOOPI GOLDBERG

"Interpreté al E.T. negro ante Steven Spielberg, y aplaudió"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Mil llocs de treball al Quebec

Una trentena d'empreses del Quebec estan fent durant aquest dijous centenars d'entrevistes a treballadors catalans que estiguin disposats a marxar a treballar al Canadà. Busquen especialment llicenciats de perfil tècnic i tecnològic

DAVID GUERRERO   29-11-2012 - 18:15 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

En el saló d'un hotel, carregats de currículums i amb fins a una desena d'entrevistes concertades han anat desfilant durant tot el matí els candidats a marxar a treballar al Quebec. Són gent de totes les edats, la majoria d'ells amb carrera i experiència professional, i disposats a marxar del país per poder tenir feina. "Estic a l'atur, la meva dona també, tenim una filla i alguna cosa haurem de fer, si surt feina al Quebec, allà anirem", diu resignat el Howard. "Sóc enginyer de telecomunicacions, no trobo feina i ho veig com una bona oportunitat", apunta l'Andrés, un altre candidat.

El que s'han trobat aquest matí son 35 empreses oferint prop d'un miler de llocs de treball. Busquen gent de sectors relacionats amb l'enginyeria, el metall, les tecnologies de la informació i la comunicació i personal sanitari. Louis Arseneault, de l'organització Montreal International, destaca l'alt nivell de qualificació que es demana: "Amb carrera, amb almenys tres anys d'experiència, que parlin francès i preferiblement també anglès".

És el primer cop que empreses del Quebec venen a buscar treballadors a Catalunya, on han detectat un perfil de gent molt formada a l'atur. La iniciativa es fa des de fa anys a París, on es durà a terme la setmana vinent.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana