Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

Acento Robinson

En directo

Acento Robinson

El lado humano del deporte de 11:00 a 12:00

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

El nou model de Nissan es fabricarà a Barcelona

L'adjudicació arriba després d'un acord entre la direcció i els sindicats a la planta de Zona Franca que permetrà que els nous empleats ingressin amb un sou inferior als actuals treballadors

SERGI LÓPEZ /AGÈNCIES   04-02-2013 - 13:26 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Planta de Nissan

Nissan adjudica la fabricación de su nuevo automóvil a la planta de Barcelona- ((EFE/J.M/TONI GARRIGA))

El secretari d'ocupació de la Generalitat, Ramon Bonastre, apunta que es tracta de mesures que cal assumir en la conjuntura actual: "quan l'empresa treu un producte al mercat el que fa és analitzar quina de les seves factories ho pot fer a un preu menor i per tant és més productiva i més competitiva respecte de la resta"

El nou model es començarà a fabricar l'any que ve i, a més de 1000 llocs directes, donarà 3000 llocs de treball indirectes més. Tot plegat, una inversió de 130 milions.

Nissan ha oficialitzat l'anunci en un acte a la planta de la Zona Franca amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, del secretari d'Indústria del Ministeri, Luís Valera, i del vicepresident d'Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres.

Mas ha qualificat l'anunci de "política industrial amb majúscules" i ha remarcat que és la demostració que "Catalunya és i segueix sent, malgrat el que es diu, un país atractiu i fiable"

El President també ha aprofitat per detacar que "El Govern destina tantes hores a Nissan com a qualsevol altre cosa" en referència clara al procés sobiranista.

L'adjudicació es confirma després que el passat dimarts la direcció i els sindicats de Nissan a Barcelona acordessin un pla per la millora de la competitivitat de la factoria.

L'acord es va començar a negociar el mes de juny passat i estableix, entre d'altres mesures, una doble escala salarial entre els treballadors actuals de la Zona Franca i els nous que es contractin a partir d'ara. D'aquesta manera, els mil nous empleats que s'incorporaran a Nissan vinculats al nou model de producció, cobraran en un inici uns 19.900 euros bruts anuals i de forma progressiva, durant cinc anys, aniran augmentant el seu sou fins a un topall màxim d'uns 25.600 euros l'any, això és un 80% del salari que tenen els empleats actuals.

Aquest 20% menys de salari que percebran els nous contractats, passats els primers cinc anys, serà compensat, segons recull també l'acord signat amb els sindicats la setmana passada, amb formació que els treballadors faran dins del seu horari laboral.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana