Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

Acento Robinson

En directo

Acento Robinson

El lado humano del deporte de 11:00 a 12:00

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Pacients del Clínic als passadissos

Un repunt d'atencions per malalties estacionals ha saturat l'Hospital Clínic de Barcelona durant aquest cap de setmana i s'ha hagut d'habilitar un passadís per atendre pacients d'urgències i d'observació

JORDI GUARDIOLA   10-12-2012 - 13:29 CET

La imatge crida especialment l'atenció tenint en compte que hi ha zones d'habitacions del centre que estan tancades per les retallades. Avui la situació tendeix a normalitzar-se.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona

-

La situació dura des del divendres passat, quan es va decidir habilitar com a zona per a fer ingressos d'urgències el passadís prefabricat que comunica l'edifici principal de l'hospital amb l'edifici Helios. En aquesta part del Clínic s'hi disposen els malalts i els familiars que els acompanyen en unes condicions de poca comoditat per a ells i els professionals que els han d'atendre i de nul·la intimitat. Mentrestant, hi ha habitacions buides que no s'utilitzen per les retallades; no tant per la despesa de mantenir-les obertes, sinó per la dotació de personal extra que faria falta per tenir-les en funcionament. Ara, els malalts que són als passadissos són atesos amb els mateixos professionals que hi havia abans d'aquest repunt de malalts.

La situació d'aquests malalts contrasta amb els que estan ingressats al Barnaclínic, un centre privat que ocupa una de les plantes de l'hospital, amb instal·lacions més ben condicionades i amb tracte preferent per alguns serveis comuns.

Professionals de l'Hospital Clínic es concentren al vestíbul del centre des del dilluns passat per protestar contra les retallades i contra la possible privatització de l'hospital.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana