Programación regional

Escucha Programación regional en directo

Programación regional

LA SCRIPT

Lo que hay que oir

LA SCRIPT

Robert Downey Jr. quiere cambiar de traje

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La patronal parla d'unitat, pacte i diàleg

El president de Foment de Treball evita el debat polític davant 420 empresaris en l'acte de reivindicació Anem per Feina

SERGI LÓPEZ   15-02-2013 - 09:49 CET

Foment reclama centrar els esforços en el creixement empresarial en un marc d'unitat, el diàleg i el pacte.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Joaquim Gay de Montellà va reclamar un Pacte pel creixement amb mesures urgents d'activació econòmica i amb reformes estructurals. Entre les mesures, utilitzar els fons sobrants del sanejament bancari per al finançament empresarial, tornar a invertir en infraestructures i reduir la burocràcia per fer noves empreses. Entre les reformes estructurals va demanar una integració de competències. Gay de Montellà es va preguntar si són eficients les Diputacions amb l'Administració de la Generalitat. I un cop més, el president de Foment, va plantejar que el creixement i l'empresa han de ser el principal objectiu per a tothom: "Es tracta, en definitiva, que Catalunya tingui un entorn propici per l'activitat empresarial. Tots els nostres esforços han d'anar dirigits a aconseguir que, per sobre de tot, les administracions, els empresaris i els sindicats treballem junts amb la unitat, per al diàleg, la negociació i el pacte"

Gay de Montellà va defensar acords que permetin créixer per sobre del 2 per cent per tornar a generar ocupació: "Ara, plantegem acords amplis en els àmbits de la UE, Catalunya i Espanya. Per sortir de la crisi impulsar un creixement estable i sostingut, no inferior al 2-2,5 per cent que permetrà crear els llocs de treball que necessitem"

El empresaris també reclamen relaxar les mesures d'austeritat per aconseguir el reequilibri de les finances públiques de l'Estat i les autonomies i que no es deprimeixi més l'economia. Defensava aquesta teoria Eusebi Cima, el president de Fepime, les petites i mitjanes empreses de Foment.

A l'acte no hi va haver representants polítics. A la porta de Foment, un petit grup de persones va increpar els empresaris a la sortida de l'acte Anem per Feina.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana