Hora 25

Escucha Hora 25 en directo

Hora 25

Ràdio Barcelona

En directo

Ràdio Barcelona

90 aniversario de la emisora decana de 20:00 a 23:59

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

El port està disposat a pagar per desbloquejar els accessos viaris

El president de l'Autoritat Portuària, Sixte Cambra, vol que s'impliquin també institucions com Mercabarna o el Consorci de la Zona Franca

MÒNICA PEINADO   23-01-2013 - 12:03 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
El port està disposat a pagar per desbloquejar els accessos viaris

Vista general del port de Barcelona- (ACN)

El Port de Barcelona vol desbloquejar aquest any la construcció de l'autovia que ha de millorar els accessos viaris a aquesta important zona logística i que està aturada des de fa molts anys. El president de l'Autoritat Portuària, Sixte Cambra, ha assegurat que per fer-ho està disposat a finançar una part del projecte i confia en la implicació d'altres agents que també es beneficiarien d'aquesta infraestructura.

El President del Port ha explicat en un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa que un cop encarrilats els accessos ferroviaris aquest 2013, la prioritat ha de ser desencallar l'autovia de 10km que havia de finançar el Ministeri. Davant les dificultats econòmiques de l'administració, Sixte Cambra, s'ha mostrat disposat a participar en el finançament de l'obra i creu que s'haurien d'implicar també altres institucions com Mercabarna o el Consorci de la Zona Franca perquè "aquesta és una infraestructura que no només és molt important per al Port, sinó per a tota la Zona, pel Consorci, per Mercabarna. I per tant, penso que hem de trobar entre tots una fórmula perquè la rendibilitat està perfectament contrastada, i perquè s'ha de desbloquejar i quan abans millor".

Sobre la fórmula de finançament, Sixte Cambra diu que s'estan valorant totes. Fonts del Port han explicat a la SER que podria passar per un peatge a l'ombra finançat entre totes les parts implicades, el Ministeri, el port, però també les altres institucions.

En el cas dels accessos ferroviaris definitius, el Port de Barcelona i el Ministeri els financien al 50%. Els Pressupostos Generals de l'Estat ja recullen aquesta inversió i ara mateix s'està treballant en els aspectes tècnics del projecte i també en els jurídics, per veure com s'articula aquesta inversió del Port fora del seu domini.

Comentarios - 0

Webs de PRISA

cerrar ventana