Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PRETÉRITO IMPERFECTO

Lo que hay que oir

PRETÉRITO IMPERFECTO

El fin del mundo de William Miller

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La privatització de TABASA tanca una font de finançament d'infraestructures

Aquesta empresa pública dedicava una part dels seus beneficis a pagar la construcció d'obres publiques per millorar la mobilitat.

MÒNICA PEINADO   06-12-2012 - 13:50 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

A la pàgina web de TABASA encara es llegeix que aquesta empresa destina els seus beneficis al finançament de noves infraestructures per a la mobilitat que permetin fomentar el transport públic... Però això ja no serà així. Abertis i el banc brasiler que s'han quedat amb les concessions, com a empreses privades, no tenen previst reinvertir els seus beneficis en altres infraestructures. Com a molt fer millores en els 40 quilòmetres que gestionen de Vallvidrera i el Cadí. L'ex conseller de política territorial, Joaquim Nadal, ha dit en declaracions a la SER que sense entrar a valorar la situació financera de la Generalitat, ell no hauria venut un instrument que servia per invertir en infraestructures.

Amb els beneficis de Tabasa s'havien finançat el carril Bus-Vao de la C-58 o la nova estació de Vulpelleres, en la líniea del vallès dels ferrocarrils. En marxa està la remodelació de l'estació de Gràcia i com a projectes queden aparcats el túnel de maniobra de ferrocarrils de la Generalitat a la plaça de Catalunya o el túnel de la conreria que forma part d'una via que ha d'unir Badalona amb Mollet. Són obres que no estaven previstes a curt termini, però que ara, ni a curt ni a llarg termini podran comptar amb els recursos generats pels peatges de Vallvidrera.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana