Hora 25

Escucha Hora 25 en directo

Hora 25

Ràdio Barcelona

En directo

Ràdio Barcelona

90 aniversario de la emisora decana de 20:00 a 23:59

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

"Volem un poble amb feina, volen viure a Flix"

L'Hora L s'ha desplaçat a Flix per viure l'angoixa de la població que veu trontollar el seu futur davant l'ERO de l'empresa Ercros

MARC CÀMARA   28-02-2013 - 15:32 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
"Volem un poble amb feina, volen viure a Flix"

Veïns de Flix que han assistit a l'especial Hora L Catalunya fet des de la població de la Ribera d'Ebre- (CADENA SER)

"Nosaltres no som uns reclutes industrials. Som uns veterans en tot això I tenim una càrrega genètic (m'atreviria a dir) molt important" "Volem un poble amb feina, no amb misèria, volem viure a Flix" "Ploro, fa 3 dies que ploro, però ploro de ràbia, no per Flix, no som tan egoistes, ploro per tota la comarca"

Són les veus de la gent de Flix, la gent d'un municipi de la Ribera d'Ebre que veu com la fàbrica que durant més de 100 anys els ha donat feina tanca i només mantindrà una activitat residual. El poble està en peu de guerra. Durant tota la setmana no han parat les protestes a la porta de l'empresa i dilluns vinent es preveu que tot el municipi vagi a la seu d'Ercros a Barcelona a protestar pels acomiadaments.

Mentres tant l'empresa assegura que obre les portes al diàleg però que no hi ha marxa enrere pel que fa a l'ERO. Ho explicava la Secretària General d'Ercros, Teresa Conesa: "El que hem presentat és el que té menys impacte en l'estructura de l'empresa en termes de llocs de treball. Ha tocat a Flix i li ha tocat la part dura d'aquest expedient"

Pel que fa als llots tòxics del pantà, 700.000 tones de fangs contaminats, des d'Ercros s'assegura que s'aportaran 10 milions d'euros pels treballs de descontaminació tal i com marca una sentència judicial, el que significa un 5 per cent del cost total de la neteja

Webs de PRISA

cerrar ventana