A vivir que son dos días

Escucha A vivir que son dos días en directo

A vivir que son dos días

LA SCRIPT

Lo que hay que oir

LA SCRIPT

Robert Downey Jr. quiere cambiar de traje

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

CiU i ERC eliminen la referència a l'Estat propi

Finalment, Convergència i Esquerra Republicana rebaixen el to de la declaració sobiranista amb la intenció de sumar a PSC i Iniciativa

POL FORADADA   15-01-2013 - 10:44 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Com ja s'havia apuntat, els nacionalistes han canviat el text de la declaració sobiranista que el proper dia 23 es debatrà al Parlament de Catalunya.

On es deia "dret a decidir per l'estat propi" ara es diu "dret que els catalans puguin decidir el seu futur polític col · lectiu"

El portaveu de CiU, Jordi Turull, ha explicat que a la rectificació s'han centrat molt més en el dret a decidir, "després cadascú defensarà el futur que prefereixi"

Una rectificació que segons Oriol Amorós, d'ERC, "no ha estat dolorosa perquè no ha variat la part substantiva de la declaració, que és afirmar que el poble de Catalunya és sobirà. Això és irrenunciable"

El text segueix definint a Catalunya com un subjecte polític i jurídic sobirà i afegeix el principi de la cohesió social, el que s'entén com a gest cap Iniciativa.

I sembla que les postures s'han apropat més amb IC que amb els socialistes, que no acaben de veure clar que el text mantingui aquesta definició de Catalunya com a subjecte polític i jurídic. El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha recordat que per a ells, el límit està en el respecte a la legalitat vigent.

Segons Lucena, "com que tot això s'ha de negociar amb el model espanyol, com al Canadà o al Regne Unit, no seria millor no cabrejar a l'altra part amb preceptes que amb la legalitat vigent no hi caben?"

Lucena, en declaracions a L'Hora L, ha reconegut que la retirada del punt sobre l'estat propi és benvingut però també ha deixat clar que no és suficient.

De la seva banda, la portaveu d'Inciativa, Dolors Camats, s'ha mostrat mérs satisfeta amb el canvi. Apunta que "és evident que és un pas endavant, i ara el següent és parlar conjuntament, seure amb els quatre textos i parlar-ne perquè hi ha punts que segur que ens podem psoar d'acord".

Camats també ha indicat que per a IC "és imprescindible que es garanteixi que a partir d'ara les coses es faran bé. Que sigui el Parlament que lideri el procés"

Webs de PRISA

cerrar ventana