Carrusel Champions

Escucha Carrusel Champions en directo

Carrusel Champions

Ràdio Barcelona

En directo

Ràdio Barcelona

90 aniversario de la emisora decana de 20:00 a 23:59

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Duran reclama la dimissió de Wert

El líder de CiU al Congrés afirma que és el pitjor atac al català "des de la mort de Franco"

EUROPA PRESS   07-12-2012 - 11:45 CET

Josep Antoni Duran i Lleida sosté que la comunitat educativa, la política i la societat civil han de demanar units la dimissió del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, per perpetrar el "pitjor atac que des de la mort de Franco ha rebut el català"

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Duran Lleida creu que el Rei, abans del viatge a Botsuana, hagués pogut ser "decisiu" en l'expropiació de Repsol

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida- (ACN)

En la seva carta web setmanal dirigida a la militància d'UDC ha reclamat la màxima unitat de les forces polítiques catalanes al Parlament i en les Corts: "Hem de ser contundents", ha tancat.

El dirigent democristià ha sostingut que la llengua catalana "és el nervi de la realitat nacional" de Catalunya, i ha defensat que el model educatiu català compta amb l'aval de la Unesco, del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i del Tribunal Constitucional (TC) a través d'una sentència de 1995.

"Si es carreguen el nostre sistema d'immersió lingüística, trencaran el país i amputaran per sempre la nostra identitat", ha continuat Duran, que ha advertit al Govern que amb aquesta qüestió no es pot jugar.

El líder d'UDC s'ha referit també al Consell Nacional que aquest dissabte va celebrar la formació democristiana, i ha negat que durant la seva intervenció en la reunió advoqués per reconstruir ponts amb el PP català després de les eleccions catalanes.

Duran ha explicat que en aquesta trobada va defensar la conveniència d'un pacte entre CiU, ERC i PSC, encara que va assenyalar que els socialistes catalans no eren partidaris d'acords amb la federació.

"Ni Joan Rigol, ni jo ni ningú va defensar un altre pacte que no fos el de CiU i ERC", ha assegurat el dirigent democristià, que sí que ha admès que va plantejar la necessitat d'establir ponts amb el Govern que presideix Mariano Rajoy per fer front a les necessitats de Catalunya.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana