Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PRETÉRITO IMPERFECTO

Lo que hay que oir

PRETÉRITO IMPERFECTO

El fin del mundo de William Miller

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Felip Puig exculpa als Mossos dels incidents que van tenir lloc durant la vaga general

El conseller d'Interior, Felip Puig ha mantingut al Parlament que el cop de porra que va rebre un menor de 13 anys durant la càrrega policial durant la vaga general a Tarragona va ser un accident fortuït i descarta que els Mossos siguin responsables del cop que una noia va rebre a l'ull

CADENA SER   03-12-2012 - 16:57 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Felip Puig no ha aportat novetats en el relat del que va passar a les portes del Corte Inglés durant els incidents de la vaga general del 14 de novembre a Tarragona. Ha explicat que un piquet de 150 persones va començar a fer llançaments d'objectes contra els mossos, que van decidir carregar, primer amb furgonetes i després a peu. En la persecució d'un suposat vàndal, un rebot de la porra contra la motxilla va impactar contra el cap del menor de 13 anys, a qui van haver de fer 4 punts de sutura.

Puig ha reconegut que les imatges són que incomoden, que enutgen i fereixen la sensibilitat. I la seva primera impressió va ser que l'actuació havia estat desproporcionada i per això va encarregar una investigació, que ara ha quedat aturada. Amb tot, els 3 mossos antiavalots que hi van participar segueixen a la mateixa unitat però els han apartat de fer feines d'ordre públic fins que es resolgui el cas.

Per altra banda, el conseller d'Interior ha descartat que els mossos siguin els responsables de les ferides a l'ull que va patir una dona a Barcelona durant les càrregues policials de la vaga general del 14 de novembre. Felip Puig apunta que podria haver perdut l'ull per l'impacte d'algun objecte llançat per algun vàndal. El portaveu de la plataforma d'amics de l'Ester Quintana ho neguen.

Els partits a l'oposició han criticat la manca d'estratègia, amb què segons diuen, van actuar els mossos. ERC fins i tot ha qüestionat la preparació dels equips d'ARRO dels Mossos a Tarragona. El diputat Xavier Sabater ha posat en dubte la finalitat de protegir els grans magatzems.

Els partits han criticat també que els mossos no portin el número de placa visible. Segons Puig compleixen estrictament amb la legalitat perquè sí que van identificats però quan es posen l'armilla protectora queda tapat.

Felip Puig, a la sala on s'ha fet la compareixença. -ACN-

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana