Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PRETÉRITO IMPERFECTO

Lo que hay que oir

PRETÉRITO IMPERFECTO

El fin del mundo de William Miller

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Fractura al PSC

L'inici del procés sobranista ha evidenciat la fractura dels socialistes catalans. 5 dels 20 diputats del PSC van trencar la disciplina de grup, i no van votar en contra de la declaració, tal com ordenava la direcció del partit

CADENA SER   24-01-2013 - 09:39 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Fractura al PSC

Els diputats socialistes al Parlament- (ACN)

El PSC s'ha trencat en el primer ple de la legislatura. La gironina Marina Geli; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exalcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena; Núria Ventura, de les Terres de l'Ebre i l'ex portaveu adjunta del PSC al Parlament, la barcelonina Rocío Martínez Sampere, van trencar la disciplina de vot. no van atrevir-se a votar a favor de la declaració, però no van voler votar-hi en contra. Simplement, no van votar, Marina Geli ho argumentava així en declaracions a Hora 25: "Fins a última hora i per mil vies hem intentar negociar i després ha estat un vot molt pensat, que des del nostre punt de vista és veritat que és trencar la disciplina, però també pensàvem que no podíem donar l'esquena a una part del pluralisme del PSC"

La tensió interna està servida al PSC. Els 5 diputats díscols van fer un comunicat, alhora que un centenar de quadres del partit firmaven un manifest de suport cap a ells. Entre els signants d'aquest manifest hi ha l'eurodiputada Maria Badia i els exconsellers Joaquim Nadal i Montserrat Tura.

Fonts de la direcció afirmen que hi haurà conseqüències, però que la decisió no es prendrà en calent. Les mateixes fonts expliquen que si enlloc de no votar aquests 5 diputats haguessin votat a favor de la declaració sobiranista immediatament haurien estat expulsats del partit. El primer secretari, Pere Navarro, admetia que tenen un problema gros: "Evidentment tenim un problema perquè sembla que hi ha companys que no respecten la voluntat democràtica, ni tan sols la que ells van votar en el seu moment quan es va aprovar el programa electoral. Caldrà fer algun curset sobre democràcia Interna"

El problema és doble, tenint en compte que els 5 diputats indisciplinats a més del grup parlamentari tb estan a la direcció del PSC, 3 dels quals al secretariat, que és el nucli dur del partit.

El fet que siguin 5 diputats els permetria formar grup propi en cas que abandonessin el grup parlamentari socialista.

Una conseqüència directa del no del PSC a la declaració de sobirania és la dimissió d'un regidor a Deltebre, Joan Alginet, qui va anunciar la seva renúncia via Twitter. No només deixa els càrrecs, sinó que també presentarà la seva baixa com a militant als propers dies.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana