La Ventana

Escucha La Ventana en directo

La Ventana

POSADA

Lo que hay que oir

POSADA

"La decisión de Rato me parece razonable"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

El jutge reparteix culpes en el cas dels trens de la Diada

La sentència diu que l'Ajuntament de Girona es va excedir en les seves competències, quan va contractar trens, però també pica la cresta a la Delegació del Govern a Catalunya per haver intentat utilitzar les institucions per aconseguir beneficis polítics

RAÜL MUXACH   21-01-2013 - 16:00 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
El TSJC reparteix culpes en el cas dels trens de la Diada

Imatge d'un dels trens contractats per l'Ajuntament de Girona per la Dida de 2012- (ACN)

El jutjat contenciós-administratiu ha admès en part el recurs que va presentar la Delegació del Govern contra l'acord de l'Ajuntament de Girona de contractar els trens. Diu la sentència que es va excedir del seu àmbit competencial, perquè es posa en reivindicacions de caràcter supramunicipal.

Diu la sentència que és evident que la finalitat de l'ajuntament de Girona (i del de Figueres que encara que no va contractar els trens, anava de la mà del de Girona) era participar en un projecte que desborda les competències municipals i intentant beneficiar-se del seu èxit amb les conseqüències polítiques posteriors.

Un cop dit això basant-se en sentències anteriors d'altres tribunals, el jutge diu que tampoc no es pot obviar la conducta de la Delegació del Govern que amb l'excusa de defensar la legalitat interposa recursos com aquest que, segons l'alt tribunal "malbaraten recursos humans i econòmics" tot i sabent que la transcendència jurídica serà pràcticament nul.la.

La sentència no entra a avaluar què s'ha de fer amb els 2.500 euros de superàvit que van donar els dos trens que es van organitzar i que es van cedir al Banc dels Aliments. Acaba repartint les costes -les despeses del judici- a parts iguals entre la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Girona.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana