El Larguero

Escucha El Larguero en directo

El Larguero

LA SCRIPT

Lo que hay que oir

LA SCRIPT

Robert Downey Jr. quiere cambiar de traje

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Es multipliquen les denúncies de viatgers per overbooking

Les organitzacions de consumidors asseguren que la crisi ha fet que les companyies aèries estiguin abusant d'aquesta pràctica

MÒNICA PEINADO   26-12-2012 - 12:36 CET

Les denuncies per overbooking s'han multiplicat gairebé per 5 des del 2008, segons dades de l'Agència Catalana de Consum. Les organitzacions de consumidors denuncien que la crisi ha estés aquesta pràctica de vendre bitllets de més. Afegeixen a més que també s'ha incrementat el nombre d'empreses que acaben posant en un sol avió els passatgers de 2 vols que no han pogut omplir.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

L'any 2008 l'Agència Catalana de Consum va registrar 30 denúncies per Overbooking, és a dir, de gent que malgrat haver comprat el seu bitllet no havia pogut volar perquè la companya havia venut dues vegades el seu seient. Aquesta xifra ha anat creixent fins arribar aquest any 2012 a les 133 denúncies.

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, assegura que és més rendible per les companyies indemnitzar els viatgers que portar seients buïts en un vol i que per això utilitzen aquesta eina que els dona la llei.

L'organització de consumidors FACUA assegura que a més de queixes per overbooking han registrat un increment d'usuaris que asseguren que les companyies col.loquen en un sol avió els passatgers de dos vols que estaven mig buïts. El portaveu de FACUA, Ruben Sánchez, assegura que és una estratègia per reduir costos que perjudica l'usuari.

Malgrat l'increment de queixes dels viatgers, les companyies asseguren que no han canviat la seva política d'overbooking per la crisi econòmica.

Els passatgers que acaben presentant una queixa són aquells que es consideren maltractats per la companyia. Bé perquè l'atenció que han rebut no ha estat la correcta o perquè la indemnització la consideren insuficient.

Carles havia de volar de Sant Sebastià a Barcelona, però es va quedar a terra perquè hi havia més passatgers amb bitllet que seients a l'avió. La companyia els va oferir volar a Barcelona via Madrid. Va trigar moltes més hores del previst, però va poder tornar a casa el mateix dia i per això creu que la indemnització de 250 euros va compensar les molèsties.

Segons la normativa comunitària que regula aquesta pràctica, quan la companyia no pot transportar tots els passatgers ha de demanar voluntaris per quedar-se a terra. Si no hi ha suficients voluntaris pot denegar l'embarcament a canvi d'una compensació.

Webs de PRISA

cerrar ventana