El Larguero

Escucha El Larguero en directo

El Larguero

HORA 25

Lo que hay que oir

HORA 25

Sección cultural: Artistas en la Frontera Sur

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Pere Navarro demana l'abdicació del rei

El líder dels socialistes catalans proposa que el príncep Felip substitueixi el seu pare

GEMMA TORRENTS   20-02-2013 - 16:08 CET

El primer secretari del PSC ha demanat aquest dimecres "oberta i públicament la necessitat d'abdicació de l'actual cap d'Estat".

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Pere Navarro pide la abdicación del rey

El líder del PSC, Pere Navarro- (GEMMA TORRENTS)

Amb aquestes paraules Pere Navarro ha demanat l'abdicació del rei en el seu fill, el príncep Felip. "Seria un relleu tranquil i respondria a les necessitats dels nostres temps. En cas contrari, molts ciutadans podrien creure que el que tocaria fer seria canviar el sistema monàrquic i penso que no els faltaria raó", ha dit.

"Si no hi ha una reacció a temps crec sincerament que el paper del príncep Felip ha de ser rellevant o pot ser rellevant per arbitrar els profunds canvis que requereix el nostre país".

Navarro, que ha recordat que ell és un "republicà convençut", ha lloat la contribució de Joan Carles a la democràcia i al benestar d'Espanya, i l'ha qualificat com "un bon Rei".

Tanmateix, per al líder dels socialistes catalans la monarquia "no pot quedar al marge dels canvis" que, segons ell, necessita Espanya, de manera que ha convidat a la Corona que "es modernitzi" i "accepti les normes de transparència que avui exigeixen els ciutadans ".

"No ignoro la polèmica que les meves paraules poden provocar, però estic convençut que cap debat pot evitar en aquests moments, i tampoc aquest. Proposo, per tant, que ho fem amb serenitat i plena responsabilitat", ha explicat.

En aquest sentit ha afegit: "Crec sincerament que el paper del Príncep Felip ha de ser, o si em permeten, pot ser rellevant per arbitrar els profunds canvis que requereix el nostre país. Aquesta segona transició ha de construir-se sobre noves bases institucionals modernes i que concordin amb els nostres temps ".

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana