A vivir que son dos días

Escucha A vivir que son dos días en directo

A vivir que son dos días

A VIVIR...

Lo que hay que oir

A VIVIR...

La redacción de la SER a vista de drone

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

El PSC proposa un govern "d'unitat nacional" sense Mas

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, planteja la formació d'un govern "d'unitat nacional" a Catalunya presidit per un diputat de Convergència i Unió que "preferiblement" no sigui Artur Mas

AGÈNCIES   10-12-2012 - 15:38 CET

"Hi ha una persona que ha portat el país a aquesta situació. El que nosaltres hem dit moltes vegades és que en circumstàncies normals Artur Mas hauria d'haver dimitit. No descartem que sigui ell, però preferiblement aquest diputat de CiU per presidir el govern d'unitat hauria ser una altra persona ", ha apuntat Navarro en roda de premsa.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
El PSC propone un gobierno "de unidad nacional" sin Mas

El lider del PSC, Pere Navarro- (ACN)

Aquesta proposta d'un govern d'unitat a tots els partits de Catalunya està recollida en una declaració política que avui ha aprovat el Secretariat del PSC i que es plantejarà diumenge al Consell Nacional per a la seva aprovació.

En un document de quatre pàgines, el PSC detalla que el govern "d'unitat nacional" que proposa hauria d'estar format per personalitats "del màxim prestigi i consens possible", de manera que tots els membres d'aquest eventual executiu haurien de ser "consensuats i sense repartiment de'' conselleries'' entre els partits ".

Els socialistes han gestat aquest document davant un escenari postelectoral en què observen "la impossibilitat de governar Catalunya des de l'exclusió de totes les forces no independentistes, donada l'extraordinària situació en què es troba el país", en referència a un possible pacte CiU -ERC.

El PSC diu així a tots els partits amb representació al Parlament que "concertin un programa de govern" en què la prioritat sigui negociar un millor finançament per a Catalunya i garantir la cohesió social.

Així mateix, els socialistes volen obrir de manera "immediata" un procés per a la realització d'una proposta, amb suport ampli i majoritari a Catalunya, d '"una nova relació amb Espanya de caràcter federal".

En el text, el PSC també crida a elaborar una llei electoral catalana i "restituir immediatament" la pluralitat i neutralitat dels mitjans públics de Catalunya.

En el document que avui han presentat a la premsa els socialistes catalans no s'esmenta en cap punt una hipotètica consulta sobre la independència de Catalunya, ja que el PSC està a favor "que els catalans puguin expressar-se sobre aquesta qüestió", però considera el mateix temps que aquesta consulta no pot ser la prioritat de la legislatura

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana