Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

VÍDEO EN DIRECTO

Proximamente

VÍDEO EN DIRECTO

Pedro y Agustín Almodóvar de 11:05 a 11:30

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La sentència del 'cas Pallerols' indica que UDC es va finançar irregularment

Segons la decisió del tribunal, el partit de Duran i Lleida va ingressar 200.000 euros de les acadèmies de l'empresari andorrà Fidel Pallerols

MONTSE RIART   25-01-2013 - 12:12 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Duran: "No tinc per què dimitir. Són fets que van passar al marge d'Unió"

Josep Antoni Duran i Lleida, als estudis de Ràdio Barcelona- (JAVIER CARRERA)

La sentència atribueix a tot el partit d'Unió Democràtica i no a membres concrets la responsabilitat com partícip a títol lucratiu del material informàtic i els sous de quatre militants que li van pagar les acadèmies de Fidel Pallerols. En total 200.000 euros.

A més el Tribunal l'obliga a assumir la multa de 100.000 euros que deu el seu exsecretari d'organització, Vicenç Gavaldà, que avui a la sortida de l'Audiència de Barcelona deia "Em sap greu que en Duran no hagi vingut a recollir això avui també"

El pacte entre els acusats deixa el cas en condemnes mínimes. La més alta la de l'exdirector de Treball, Lluís Gavaldà, la resta, multes de fins a 300.000 euros, bona part de les quals va consignar ja Unió el dia que es va materialitzar l'acord.

Duran manté la seva postura

I a tot això, des de Xile, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, manté la postura que ja va fixar en una entrevista a la Cadena SER fa uns dies: que Unió no es va finançar irregularment i que ell no ha de plegar.

Duran ha utilitzat un mitjà molt habitual per a ell, la xarxa social Twitter. La seva piulada diu literalment "Hi ha qui diu el que volia que digués la sentència i no diu. La multa a Gavaldà és penal i Unió és només responsable CIVIL subsidiària."

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana