Acento Robinson

Escucha Acento Robinson en directo

Acento Robinson

LA SCRIPT

Lo que hay que oir

LA SCRIPT

Robert Downey Jr. quiere cambiar de traje

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

El Tribunal Constitucional suspèn l'aplicació a Catalunya de l'euro per recepta

El tribunal de garanties admet a tràmit el recurs del Govern contra la norma, que resta suspesa per un període mínim de cinc mesos

PEDRO JIMÉNEZ   15-01-2013 - 15:21 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del Govern de Mariano Rajoy contra l'euro per recepta i suspèn l'aplicació de la norma per un termini de cinc mesos. Si no hagués decidit sobre la constitucionalitat de la llei en aquest termini, podria acordar una pròrroga de la suspensió.

El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha assegurat després de conèixer la decisió del Constitucional que arribarà un dia en què sigui inconstitucional "respirar en català".

L'euro per recepta està vigent a Catalunya des del mes de juny. L'Executiu de Mariano Rajoy va recórrer la mesura implantada a Catalunya perquè en la seva opinió afecta un supòsit regulat per una llei estatal i al. lega que les comunitats no poden incidir directament o indirectament en la fixació de preus de productes farmacèutics, segons estableix l'article 149.1. 16 de la Constitució.

Va ser el passat desembre quan la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va informar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres de la intenció del Govern a l'entendre que la taxa catalana "perjudica" a la igualtat dels espanyols al graver dues vegades l'adquisició de medicaments.

La vicepresidenta va anunciar el passat divendres que el Consell de Ministres havia acordat recórrer també davant el Constitucional l'euro per recepta de la Comunitat de Madrid en entendre que vulnera el "principi d'igualtat" dels ciutadans i es "grava un acte mèdic".

Imatge de la concentració davant el Departament de Salut de la plataforma Prou Retallades

Webs de PRISA

cerrar ventana