El Larguero

Escucha El Larguero en directo

El Larguero

EL VIRAL

Lo que hay que oir

EL VIRAL

'Soy tu príncipe azul, pero eres daltónica'

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Unió reitera que és prioritari sumar al PSC a la declaració sobiranista

Els democristians no descarten ajornar la votació per sumar els 107 diputats i creuen que el text hauria d'incloure totes les sensibilitats per poder tenir el màxim suport

ACN   14-01-2013 - 16:33 CET

La vicepresidenta d'UDC ho ha ressumit amb una dita: "Si vols anar de pressa ves-hi sol, però si vols anar lluny, ves-hi acompanyat"

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Unió reitera que és prioritari sumar al PSC a la declaració sobiranista

Reunió del Comitè de Govern d'Unió sense el seu president, Josep Antoni Duran i Lleida- (ACN)

UDC vol sumar els màxims suports a la declaració de sobirania del Parlament, especialment el PSC. Ho ha deixat clar la portaveu del partit, Marta Llorens, que fins i tot no ha descartat ajornar la votació si és necessari. Els democratacristians, a més, creuen que el text hauria d'incloure totes les sensibilitats per poder tenir el màxim suport, és a dir, els 107 diputats que estan a favor del dret a decidir. "Fer i exercir el dret a l'autodeterminació no hauria de presuposar cap posició, hauria de poder incloure qualsevol posició, sigui a favor, sigui en contra o bé sigui matisada del que és estrictament independència sí o independència no", ha argumentat.

Marta Llorens ha assegurat que UDC es fa seu el text acordat amb CDC i ERC però també vol que sigui un document de treball per negociar-lo amb les altres forces de l'arc parlamentari favorables al dret a decidir. Així, ha remarcat que la prioritat passa per obtenir el suport dels 107 diputats si és possible, i per això no ha descartat ajornar la votació o modificar el text.

"Si vols anar de pressa ves-hi sol, però si vols anar lluny, ves-hi acompanyat", ha resumit Llorens fent servir un proverbi. Així, ha opinat que els partits que defensen el dret a decidir han de ser capaços entre tots d'arribar a un acord, "sigui reiniciant el procés, sigui esmenant el document, sigui posposar el debat a la data en què hi hagi un acord ampli".

Tot i així, la portaveu d'UDC creu que hi ha temps fins al 23 per poder arribar a un acord. En tot cas, els grups han de presentar aquest dimarts al matí els seus textos i després s'entrarà en el procés de negociació d'esmenes. I la prioritat és el PSC, i UDC farà "tots els esforços" per facilitar que els socialistes es puguin sumar.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana