Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

Play Gastro

En directo

Play Gastro

Con Carlos G. Cano de 12:00 a 12:35

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Un artefacte casolà rebenta els vidres d'una sucursal de La Caixa

Uns desconeguts van fer explotar la matinada de dijous una motxilla amb dues bombones de càmping gas i metralla dins d'un caixer automàtic a Barcelona

ANNA PUNSÍ   22-12-2012 - 19:54 CET

Els mossos investiguen la composició d'un artefacte casolà que la matinada de dijous va explotar en un caixer de La Caixa al districte de Sant Martí de Barcelona i que va rebentar diversos vidres de l'entitat. La policia confia trobar alguna pista que permeti identificar els autors i d'entrada sospita que es tracta d'un sabotatge i no d'un intent de robatori al caixer.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Segons ha pogut saber la Cadena SER, uns operaris que treballaven a l'interior d'aquesta sucursal de La Caixa, situada al número 73 del carrer del Clot de Barcelona, van sentir una forta pudor a gas dijous, cap a un quart de 3 de la matinada. Sense esperar-s'ho, quan van acostar-se a la zona on hi ha els caixers automàtics van trobar-se amb una motxilla amb una metxa que cremava.

Van alertar de seguida al 112, diverses patrulles mossos s'hi va acostar, van demanar als dos operaris que sortissin immediatament i van activar el servei de TEDAX. Però quan eren a mig camí, la motxilla va explotar amb tanta virulència que va arrencar el vidre blindat que separa els caixers automàtics de les oficines. També va rebentar més vidres d'aquest habitacle.

Els TEDAX i la policia científica han determinat que l'artefacte estava composat per una motxilla, dues bombones de càmping gas amb metralla. Els autors havien barrejat cargolsde ferroentre la càrrega perquè tingués més poder de destrucció. Els agents han revisat les càmeres de seguretat d'aquesta entitat bancària per intentar identificar les persones que van deixar la motxilla al caixer però anaven ben preparats, amb la cara tapada, i de moment, ha estat impossible reconèixer-los.

Per altra banda, la científica analitza el material per intentar localitzar alguna emprempta o indici que els permeti trobar els autors. Fonts policials asseguren que es tracta d'un sabotatge que podria tenir connotacions de caire polític i social i que d'entrada no es tracta d'un intent de robatori al caixer. En els últims mesos hi ha hagut diversos episodis de bandes de delinqüents que injecten gas a l'interior de les màquines i que amb una espurna les han fet explotar per sostreure els diners que hi ha a l'interior. Segons els mossos, en aquest cas de La Caixa, no es tracta del mateix.

Comentarios - 10

Página 1 de 2

 • 10

  Caram 23-12-2012 21:28:42h

  I del Santander no els hi fan explotar?

 • 9

  Luis 23-12-2012 20:54:10h

  Lo que me extraña es que no hayan explotado todas...

 • 8

  Sergi 23-12-2012 18:44:48h

  GRANDES! Mano dura contra los bancos, los explotadores, y demás terroristas.

 • 7

  xoriXisern4everrr 23-12-2012 16:49:53h

  Ha sido el Polka.

 • 6

  Polka 23-12-2012 16:46:44h

  Bien jugado!

Página 1 de 2

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana