Hora 25

Escucha Hora 25 en directo

Hora 25

Ràdio Barcelona

En directo

Ràdio Barcelona

90 aniversario de la emisora decana de 20:00 a 23:59

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Augmenten un 6 per cent els robatoris violents a domicilis

Les comarques de Girona són les més castigades per aquest tipus de delicte. En números absoluts són 35 casos més d''un any per l'altre

ANNA PUNSÍ   08-02-2013 - 16:57 CET

Segons els Mossos en 7 de cada 10 casos, els robatoris els fan lladres poc especialitzats que busquen diners fàcils

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Espadaler promet diàleg i també mà de ferro contra el vandalisme

El conseller de Interior, Ramon Espadaler- (ACN)

Les comarques de Girona han patit de ple l'increment de robatoris amb violència a domicili. Els casos en aquesta demarcació han augmentat un 86 per cent en el 2012, segons el balanç delinqüencial presentat pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Els assalts a cases i pisos també han crescut a la Catalunya central i a l'àrea metropolitana de Barcelona, en especial a la zona nord.

Què hi ha darrera d'aquest augment? Ni els Mossos ni el Departament d'Interior ho aclareixen. El que sí tenen molt clar és que la crisi no hi té res a veure.

Davant el balanç, el conseller Ramon Espadaler ha dit que hi ha una cara i una creu, que no amaguen el cap sota l'ala i demana que no es treguin les dades de context: "Quina és la posició del Departament d'Interior? Doncs donar totes les dades, evidentment reconèixer que hi ha un problema i, dit això, activem el Pla Operatiu d'Habitatge que està donant resultats i no traiem de context aquest problema"

De l'anàlisi d'aquests robatoris violents, el cap des Mossos, el comissari Josep Milan ha assegurat que el 74 per cent són delinqüents sense especialització, que tant es poden dedicar a assaltar una casa com, per exemple, un forn de pa. L'objectiu és aconseguir diners fàcils. Els ha qualificat de lladres "low cost".

Cal destacar que els robatoris amb força als pisos han crescut al 2012 un 8 per cent i baixen les agressions sexuals (128 menys) i també els delictes de lesions, amb menys de 400.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana