Acento Robinson

Escucha Acento Robinson en directo

Acento Robinson

LA SCRIPT

Lo que hay que oir

LA SCRIPT

Robert Downey Jr. quiere cambiar de traje

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Catalunya com a subjecte polític i jurídic

La declaració de sobirania que CiU i Esquerra volen aprovar al Parlament inclou declarar Catalunya com a subjecte polític i jurídic per tal de poder fer la consulta i fer efectiva la voluntat d'esdevenir un nou estat dins d'Europa

GEMMA TORRENTS   10-01-2013 - 14:14 CET

El text, al qual ha tingut accés la Cadena SER, s'ha fet arribat a tots els partits menys el PP i Ciutadans.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Mas y Junqueras rubrican el acuerdo

El líder de CiU, Artur Mas, y el presidente de ERC, Oriol Junqueras, han escenificado este miércoles en un acto solemne en el Parlament la firma del acuerdo de gobernabilidad y estabilidad parlamentaria en Cataluña-

Convergència i Esquerra han iniciat aquest matí l'ofensiva a la resta de grups -PP i Ciutadans queden fora- per tal d'intentar incorporar-los al text.

El document anomenat "Proposta de Resolució d'aprovació de la Declaració de Sobirania del Poble Català" recorda en el pròleg la voluntat de Catalunya d'autogovernar-se i de constituir-se en un nou Estat dins del marc europeu després de considerar que l'Estat espanyol està tancat en banda i que provoca una "involució en l'autogovern".

En aquest sentit, el document a partir de la qual es negocia acorda "declarar Catalunya com a subjecte polític i jurídic, iniciant el procés per fer efectiu l'exercici del dret a decidir" i "fer efectiva la voluntat de construir Catalunya en un nou Estat dins del marc europeu".

Tot plegat a partir de 6 principis que el propi Artur Mas ja havia avançat en campanya: sobirania, legitimitat democràtica, transparència, diàleg, Europa i legalitat.

Fonts nacionalistes consultades per la SER, asseguren que s'és optimista entorn la possible incorporació d'Iniciativa per Catalunya. Fonts socialistes afirmen que tal i com està redactat el text difícilment s'hi podran sumar.

Webs de PRISA

cerrar ventana