Hablar por hablar

Escucha Hablar por hablar en directo

Hablar por hablar

PRETÉRITO IMPERFECTO

Lo que hay que oir

PRETÉRITO IMPERFECTO

El fin del mundo de William Miller

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Centre pioner de l'escleròsi múltiple a la Vall d'Hebron

El recinte hospitalari de la Vall d'Hebron disposa des del mes de desembre d'un centre pioner per la recerca, la docència, l'atenció mèdica i la neurorehabilitació de malalts d'esclerosi múltiple

JORDI GUARDIOLA   17-01-2013 - 17:42 CET

El Cemcat atendrà 9.000 malalts a l'any en un centre que, entre altes innovacions, disposa d'un simulador d'un habitatge amb automatismes que ensenya a fer más fàcil la vida a malalts amb mobilitat afectada.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

El Cemcat està distribuït en tres plantes on es diagnostica malalts, on es fa atenció mèdica, investigació i rehabilitació. De fet, en el seu àmbit és un centre únic pel fet d'aglutinar tots aquests aspectes relacionats amb l'escleròsi, i té la vocació de convertir-se en un exemple per a altres.

L'esclerosi múltiple afecta 5 de cada 100.000 persones i es diagnostiquen 350 casos nous cada any a Catalunya. Al Cemcat, 50 persones hi fan rehabilitació cada dia, i unes 150 hi passen consulta.

Un dels espais més innovadors del centre és la recreació d'un pis domotitzat que, amb l'ajuda d eles tecnologies fa més fàcil la vida als malalts.

Des d'una cuina on el marbre es pot apujar i abaixar per adaptar-lo a l'alçada de la cadira de rodes, fins a un dispositiu adaptat a una tauleta, que permet obrir i tancar portes, llums o controlar els electrodomèstics.

Les obres les han costejat entre la Generalitat, La caixa i la Fundació Escleròsi Múltiple amb aportacions privades.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana