SER Deportivos

Escucha SER Deportivos en directo

SER Deportivos

MARTA SÁNCHEZ

Lo que hay que oir

MARTA SÁNCHEZ

"Nunca me he creído mejor que nadie"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La crisi porta més gent a traficar amb drogues

La policia nacional ha detectat un increment de traficants de cocaïna a l'aeroport del Prat que porten la droga amagada en faixes adossades al cos. Els agents creuen que la crisi econòmica ha abocat algunes persones a arriscar-se a traficar amb drogues

ANNA PUNSÍ   25-01-2013 - 09:41 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
En 2 mesos, 20 kilos de cocaïna al Prat i a Sants

Imatge d'una de les intervencions de droga de la policia-

Fa dues setmanes la policia va detenir un individu que portava 18 faixes amb 7 quilos de cocaïna repartides des del pit als turmells. Fins i tot havia folrat la sola de les sabates amb droga. Javier López Escuer, inspector cap de secció de l'aeroport de Barcelona, ha explicat a la Cadena SER que són faixes cosides expressament per ficar-hi la cocaïna. "Hi ha casos molt especialitzats, faixes fetes ex profeso, amb departaments i petites butxaques per introduir-hi la droga", diu aquest policia.

Segons dades provisionals, durant 2012 van enxampar una vintena de traficants que feien servir aquest mètode de transport, quasi el doble que l'any anterior. La crisi hi té molt a veure assegura López Escuer; "Com que hem vist que hi ha més espanyols que estrangers pot ser per culpa de la situació econòmica que hi ha i molts dels traficants que hem detingut estaven a l'atur i ens han dit que ho han fet per aquestes circumstàncies", ha afegit López Escuer.

Els detinguts són persones que viatgen als països productors de cocaïna i tornen a l'estat espanyol amb el carregament. Si els enxampen amb més de 750 grams a sobre, s'enfronten a penes d'entre 6 i 9 anys de presó per un delicte contra la salut pública de notoria importància.

La quantitat total de cocaïna intervinguda a l'aeroport del Prat va augmentar un 10% durant el 2012 respecte l'any anterior.

Comentarios - 0

Webs de PRISA

cerrar ventana