Carrusel Champions

Escucha Carrusel Champions en directo

Carrusel Champions

Ràdio Barcelona

En directo

Ràdio Barcelona

90 aniversario de la emisora decana de 20:00 a 23:59

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Desallotgen una cinquantena d'immigrants de dues naus del Poblenou

47 subsaharians que vivien en dues naus industrials en desús del barri barceloní del Poblenou han estat desnonades aquest dilluns al matí

AGÈNCIES   07-01-2013 - 10:41 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Desallotgen una vintena de persones de dues naus del Poblenou

- (ANNA PUNSÍ)

Es tracta d'unes naus del carrer Zamora en les que s'acumulava ferralla i alhora dormia un grup de persones, d'origen subsaharià. El desallotjament respon a una denúncia de la propietat, que és privada.

Segons han explicat fonts municipals, en les inspeccions prèvies que s'han fet en el marc del Pla d'Ocupacions del districte de Sant Martí es va detectar que hi havia risc per a les persones que dormien en elles. Bombers i Guàrdia Urbana van determinar als novembre que les naus són insalubres i pateixen problemes estructurals.

El desallotjament s'està duent a terme pacíficament, les persones van sortint amb les seves pertinences i la Policia Nacional les identifica i els Serveis Socials municipals els ofereixen allotjament pal.liatiu i temporal.

Els subsaharians desallotjats han assegurat que ara que els han tret d'aquí buscaran una altra nau per poder treballar i viure, i també han recordar que "recollir el que altres llancen no és delicte".

Asseguren que han estat víctimes d'una actuació racista i es mostren indignats. La Guàrdia Urbana ha explicat que deixarà entrar als immigrants a recollir les seves pertinences dins les naus industrials però els prohibiran que treguin la ferralla que hi havien acumulat.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana