Programación local

Escucha Programación local en directo

Programación local

PEDRO SÁNCHEZ

Lo que hay que oir

PEDRO SÁNCHEZ

"El Parlament tiene que hacer una investigación"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Desmantellada a Lleida una xarxa dedicada a traslladar immigrants des del Pakistan, l'India o Nepal

A canvi de 10 MIL euros, els organitzaven viatges amb documentació falsa des dels seus països d'origen o els captaven a Anglaterra, i des d'allà els transportaven en contenidors fins a França

BÁRBARA VILLUENDAS   19-03-2012 - 16:23 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat, en una actuació conjunta a Lleida, una xarxa dedicada a traslladar immigrants des del Pakistan, l'India o Nepal. A canvi de 10.000 euros, els organitzaven viatges amb documentació falsa des dels seus països d'origen o els captaven a Anglaterra, i des d'allà els transportaven en contenidors fins a França. Els ajudaven a entrar a l'Estat Espanyol per carretera i els allotjaven en pisos pastera a Lleida, on els oferien permisos de residència i treball, amb matrimonis de conveniència o contractes laborals falsos.

Hi ha 14 detinguts, entre ells els 6 màxims responsables de la xarxa, 5 d'ells de nacionalitat pakistanesa, que ja han ingressat a presó.

La policia ha fet 7 registres en domicilis de Lleida, Balaguer, Penelles i Tornabous, on hi havia els pisos pastera, i en un magatzem. Feia any i mig que aquesta trama operava i organitzava almenys un viatge al mes, amb entre 10 i 12 persones. Hauria pogut transportar uns 200 immigrants, tot i que es desconeix si aquesta xifra és exacta. L'inspector de la Policia Nacional, Javier López, ha explicat que "també oferia permisos de treball i residència i fins i tot subsidis d'atur sense haver treballat".

Alguns dels immigrants ja estaven a Anglaterra i d'altres hi havien arribat amb documentació falsa. Després eren transportats en camions o contenidors des d'Anglaterra, pel Canal de la Manxa i un cop a França, viatjaven per carretera fins a les localitats de Les o San Sebastià.

La investigació es va iniciar, fa mig any, arran d'una denúncia d'un particular a Les. En l'operació, de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, també s'han detingut 21 estrangers asiàtics en situació irregular. La policia dóna per aturada una de les vies d'entrada il·legal més importants a Catalunya de de ciutadans pakistanesos.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana