Hora 25

Escucha Hora 25 en directo

Hora 25

EL OBSERVADOR

Lo que hay que oir

EL OBSERVADOR

Elvira Lindo: ''¿Podemos tener vida dentro de un Iphone?''

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Desmantellada a Lleida una xarxa dedicada a traslladar immigrants des del Pakistan, l'India o Nepal

A canvi de 10 MIL euros, els organitzaven viatges amb documentació falsa des dels seus països d'origen o els captaven a Anglaterra, i des d'allà els transportaven en contenidors fins a França

BÁRBARA VILLUENDAS   19-03-2012 - 16:23 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat, en una actuació conjunta a Lleida, una xarxa dedicada a traslladar immigrants des del Pakistan, l'India o Nepal. A canvi de 10.000 euros, els organitzaven viatges amb documentació falsa des dels seus països d'origen o els captaven a Anglaterra, i des d'allà els transportaven en contenidors fins a França. Els ajudaven a entrar a l'Estat Espanyol per carretera i els allotjaven en pisos pastera a Lleida, on els oferien permisos de residència i treball, amb matrimonis de conveniència o contractes laborals falsos.

Hi ha 14 detinguts, entre ells els 6 màxims responsables de la xarxa, 5 d'ells de nacionalitat pakistanesa, que ja han ingressat a presó.

La policia ha fet 7 registres en domicilis de Lleida, Balaguer, Penelles i Tornabous, on hi havia els pisos pastera, i en un magatzem. Feia any i mig que aquesta trama operava i organitzava almenys un viatge al mes, amb entre 10 i 12 persones. Hauria pogut transportar uns 200 immigrants, tot i que es desconeix si aquesta xifra és exacta. L'inspector de la Policia Nacional, Javier López, ha explicat que "també oferia permisos de treball i residència i fins i tot subsidis d'atur sense haver treballat".

Alguns dels immigrants ja estaven a Anglaterra i d'altres hi havien arribat amb documentació falsa. Després eren transportats en camions o contenidors des d'Anglaterra, pel Canal de la Manxa i un cop a França, viatjaven per carretera fins a les localitats de Les o San Sebastià.

La investigació es va iniciar, fa mig any, arran d'una denúncia d'un particular a Les. En l'operació, de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, també s'han detingut 21 estrangers asiàtics en situació irregular. La policia dóna per aturada una de les vies d'entrada il·legal més importants a Catalunya de de ciutadans pakistanesos.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana