Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

HORA 25

Lo que hay que oir

HORA 25

Sección cultural: Artistas en la Frontera Sur

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Després del suïcidi

Els familiars de persones que han mort per suïcidi reclamen que la societat deixi d'abordar aquesta realitat com un tabú i reclamen a les administracions suport per afrontar el dol. Avui s'ha presentat a Barcelona la primera associació a Espanya que aplega persones que han hagut de passar per l'experiència de perdre algú proper a causa del suïcidi

JORDI GUARDIOLA   13-12-2012 - 16:48 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Els tabús socials que envolten el suïcidi fan més difícil per als familiars de les persones que moren d'aquesta manera superar el dol. Sentiments de culpabilitat, incomprensió davant les motivacions que han portat a aquesta pèrdua i un cert estigma social els afecten.

Això ha portat un grup de familiars de suïcides a constituir l'Associació de Supervivents Després del Suïcidi, amb l'objectiu de donar acompanyament a altres persones. Cecília Borràs, presidenta de la primera associació a Espanya d'aquestes característiques, creu que qui passa per una experiència així necessita parlar-ne amb altra gent que ha viscut una situació semblant.

L'associació reuneix 13 famílies que fan reunions quinzenals de suport i donen assessorament. El suïcidi és la principal causa de mort entre persones de 30 a 44 anys, amb 3.500 casos reconeguts a l'any a Catalunya, encara que els experts consideren que els casos reals poden arribar a ser el doble.

Els experts, com la doctora Carmen Tejedor, creuen que silenciar aquesta realitat no contribueix a reduir el fenomen perquè darrera dels suïcidis hi ha -en la major part de casos-, patologies mentals.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana