Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PEDRO SÁNCHEZ

Lo que hay que oir

PEDRO SÁNCHEZ

"El Parlament tiene que hacer una investigación"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Diàleg si, negociació no

La trobada entre la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el ministre Jose Ignacio Wert va servir sobretot per ratificar els punts de discrepància de la Generalitat i el Govern central

CADENA SER   14-12-2012 - 09:44 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en roda de premsa després de la reunió amb Wert

- (ACN)

La consellera Rigau va deixar clar davant el Ministre que Catalunya no renunciarà a la immersió lingüística a l'escola i, en cap cas, separarà els alumnes en funció de la llengua, com es fa per exemple a Euskadi. Per això, la Consellera va reiterar al Ministeri la seva petició perquè elimini del text totes les referències al sistema d'immersió. El segon gran bloc de discrepàncies té a veure amb les avaluacions i la definició de les assignatures. La Generalitat va exigir al ministeri que no toqui la seva capacitat per fixar una part dels continguts en totes les matèries, i va reiterar que ha de ser la Conselleria qui ha d'avaluar els alumnes.

A partir d'aquí, Conselleria i Ministeri han acordat que s'intercanviaran informes amb els arguments jurídics que justifiquen les respectives posicions.

Rigau s'ha mostrat també disposada a participar a la propera conferència sectorial prevista el dia 19, tot insistint que hores d'ara no veu cap perspectiva d'apropament amb el Ministeri. I el ministre Wert també es mostrava obert al diàleg, almenys de paraula.

Un altre conseller, el de cultura, Ferran Mascarell, ha dit que aquesta reforma educativa és només una part de l''ofensiva més àmplia del Govern del PP contra la llengua catalana.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana