Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PRETÉRITO IMPERFECTO

Lo que hay que oir

PRETÉRITO IMPERFECTO

El fin del mundo de William Miller

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Els jutges volen que s'acabi amb els privilegis processals dels polítics

Les principals associacions de jutges adverteixen que cal revisar els privilegis processals que tenen actualment els polítics pel fet de ser aforats, i que implica que els diputats autonòmics i estatals, quan son jutjats, vagin directament al Tribunal Superior de Justícia o al Suprem

CARLA TURRÓ   22-01-2013 - 09:42 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Els jutges volen que s'acabi amb els privilegis processals dels polítics

Detall del Palau de Justícia, on es troba l'Audiència de Barcelona i el TSJC- (ACN)

Creuen que aquesta diferència amb la resta de ciudatans no s'entén en casos, per exemple, de corrupció, en el que defensen que podrien ser jutjats de manera ordinària com qualsevol altre ciutadà.

Els jutges argumenten que aquests privilegis estaven pensats per defensar la llibertat d'expressió i perquè el poder judicial no pogués impedir el bon funcionament de les cambres. Actualment, però, creuen s'hauria de replantejar si s'ha de mantenir per a tots els casos.

Argumenten que aquest privilegi no només deixa en entredit el principi d'igualtat davant la justícia sinó que també, genera molts problemes processals.

D'una banda, perquè en una causa conjunta - en la que hi ha més d'un imputat i un d'ells és aforat - fa que tota la causa vagi a aquest tribunal - i d'altra banda perquè en els casos que van directament al suprem trenca amb el principi de doble instància: és a dir, que tothom té dret a recórrer davant un jutjat de rang superior perquè revisi una sentència que li hagi sigut desfavorable.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana