Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PUNTO SER PARTIDO

Lo que hay que oir

PUNTO SER PARTIDO

"Llevo muchos antibióticos y dolor de estómago"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Estafadors septuagenaris

Detenen dos estafadors, de 72 i 77 anys, per enganyar una setantena de víctimes amb falsos fons d'inversió en segells. Es calcula que els arrestats podrien haver defraudat més d'un milió i mig d'euros

ACN   10-12-2012 - 10:16 CET

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 72 i 77 anys per presumptament enganyar una setantena de persones amb falsos fons d'inversió en segells. Els detinguts contactaven amb les persones interessades en el negoci de compra i venda de segells i els convencien de fer la inversió. Posteriorment, sempre segons la versió de les víctimes, els segells havien de ser subhastats i revenuts sobre el preu inicial de compra i recuperaven la inversió junt amb uns beneficis. Es calcula que de moment hi ha 70 persones que podrien haver estat estafades i que n'hi ha d'altres que encara no han detectat el frau.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Els detinguts són Pedro E.F., veí de Barcelona, 72 anys i Antonio A.G., veí de Barcelona, 77 anys, ambdós de nacionalitat espanyola.

Fins al moment hi ha 70 víctimes, arreu de Catalunya i també a Castelló, que al finalitzar el termini establert no han rebut els beneficis acordats perquè no s'ha celebrat cap subhasta ni tampoc han recuperat els diners invertits. A banda, han pogut verificar que els segells en què teòricament s'havien invertit els seus diners, no tenen cap valor.

Segons la investigació duta a terme pels Mossos i sota la tutela Judicial del Jutjat d'Instrucció número 4 de Sant Boi de Llobregat, els detinguts planificaven l'estafa i preparaven una acurada posada en escena per no despertar les sospites de les potencials víctimes, fent-los creure que eren persones amb coneixements i capacitats específiques per a la gestió de fons invertits en la compravenda de segells.

Els dos detinguts, d'edat avançada, tenien antecedents per fets similars, estaven relacionats amb altres empreses i captaven les víctimes de la cartera de clients d'aquestes. Quan alguna d'aquestes empreses feia fallida, els autors oferien a les víctimes recuperar la inversió d'aquesta empresa en fallida, sempre i quan continuessin invertint en segells. Finalment, no recuperaven res i perdien la nova inversió.

Els Mossos sospiten que els detinguts es dedicaven a aquesta activitat des de fa vint anys utilitzant diversos despatxos de Barcelona i que podrien haver estafat més d'un milió i mig d'euros.

En els registres que es van efectuar als immobles dels detinguts es van recuperar 4610 euros en efectiu, txecs bancaris per valor de 23.000 euros i nombrosa documentació relacionada amb les dues empreses vinculades amb la presumpta estafa filatèlica.

Comentarios - 0

Mostra dels segells intervinguts i que no tenien cap valor

Webs de PRISA

cerrar ventana