Programación regional

Escucha Programación regional en directo

Programación regional

LA HORA EXTRA

Lo que hay que oir

LA HORA EXTRA

Abre al público el Museo Picasso de París

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Hisenda denuncia 23 majoristes xinesos per defraudar 64 milions

Es tracta de 23 empreses de Barcelona i Girona que es dediquen a importar productes xinesos i després els venen a botigues del "tot a cent". L'Agència Tributària els acusa de defraudar més de 64 milions en quotes de l'IVA i de l'Impost de Societats

ANNA PUNSÍ   17-01-2013 - 11:10 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Segons el delegat especial de l'Agència Tributària a Catalunya, Gonzalo David García de Castro, hi ha 43 persones implicades, la majoria d'origen xinés. També un agent privat de duanes.

Els majoristes denunciats estan ubicats principalment als municipis de Badalona i Sant Adrià del Besòs. Els investigadors expliquen que haurien muntat un complex entramat per amagar el valor real de les importacions a la duana i vendre posteriorment les mercaderies en diner negre per evitar el pagament d'impostos.

Per defraudar Hisenda feien factures falses amb la intenció de declarar molts menys productes dels que entraven i també per un valor inferior.

García de Castro citava un exemple clar: "En un magatzem, amb un volum de circulació de mercaderia molt important, amb 5 treballadors, només emetien dues factures per dia. Això era molt significatiu "

L'Agència Tributària ha presentat 18 denúncies davant la fiscalia contra 43 persones sospitoses d'haver comès 133 delictes fiscals. El següent pas serà que el jutge accepti la seva imputació i la proposta de embargar més de 80 immobles i 240 comptes bancaris.

Webs de PRISA

cerrar ventana