Carrusel Deportivo

Escucha Carrusel Deportivo en directo

Carrusel Deportivo

A VIVIR...

Lo que hay que oir

A VIVIR...

La redacción de la SER a vista de drone

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

La Justícia, en peu de guerra

Tots els jutjats catalans han parat avui al migdia, durant una hora, per protestar contra la reforma que planteja el Ministre Alberto Ruiz Gallardón, amb un augment de taxes que gairebé tothom menys el ministre, coincideix en rebutjar de ple per antidemocràtic

MONTSE RIART   12-12-2012 - 15:32 CET

Jutges, fiscals I funcionaris denuncien que el govern de Rajoy vol privatitzar la justícia i bloquejar-ne l'accès als ciutadans més pobres.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
La Justícia en peu de guerra

Una imatge de la protesta de jutges, advocats i funcionaris als jutjats de Lleida- (RADIO LLEIDA)

Jutges, fiscals i funcionaris judicials han fixat un ultimàtum al ministre Gallardón i si no hi ha diàleg plantegen una vaga de 24 hores a la Justícia per finals de Gener.

Les protestes aquest matí han estat les mateixes que fa mesos que el sector denuncia: la primera, la limitació de l'accés a la justícia que segons els jutges deixaran les noves taxes que planteja el ministre Gallardón.

Però a més de les taxes, els jutges es queixen de la sobrecàrrega de treball que asseguren que deixarà la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que comportarà la desaparició dels 1.000 jutges i dels 2.500 fiscals substituts que treballen actualment a l'Estat:

L'altra reivindicació és la de la manca de modernització de la Justícia. El clam més sentit a les reivindicacions d'avui ha estat el de la dimissió del ministre Gallardón que ahir menystenia les reivindicacions del col·lectiu assegurant que estaven més preocupats per la pèrdua de poder adquisitiu i de dies de festa que no pas per l'efecte social de les mesures.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana