Hablar por hablar

Escucha Hablar por hablar en directo

Hablar por hablar

HORA 25

Lo que hay que oir

HORA 25

Sección cultural: Artistas en la Frontera Sur

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Contra l'IVA del 21 per cent als monitors

La patronal de les empreses d'educació en el lleure busca suports parlamentaris per no haver d'aplicar un IVA del 21 per cent en els serveis de monitors

SOLEDAD DOMÍNGUEZ / EMMA MIGUEL   05-02-2013 - 09:38 CET

Fins ara, bona part de les empreses que s'encarreguen del servei de menjador o de les activitats extraescolars a les escoles no aplicaven l'IVA pel treball dels monitors, però fa uns dies el ministeri els va dir que han de pagar el tipus general de l'impost.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar

Només estarien exemptes, segons l'escrit de la Direcció General de Tributs, les associacions sense ànim de lucre que cuidin a menors de sis anys. Fins ara la majoria d'empreses del sector no aplicaven cap IVA, o en tot cas el reduït del 8 per cent, emparant-se en el fet que tant el menjador com les hores d'acollida o les extraescolars tenen la consideració de temps educatiu.

El Ministeri d'Hisenda discrepa. Diu que aquestes activitats no formen part de cap pla d'estudis i, per tant, han de tributar des de setembre de l'any passat com a qualsevol altra activitat lúdica.

El gerent de la patronal, Pep Montes, diu que si no hi ha correcció això suposarà incrementar, i molt, el preu que paguen les famílies pel servei de menjador: "Hisenda, al determinar que l'IVA ha de ser sempre del 21 per cent en aquest tipus de serveis incrementa el cost que fins ara estaven tenint. Per tant, l'única solució és repercutir el cost en els clients, per entendre'ns, qui contracta aquest tipus de serveis: AMPAS, escoles, administracions diverses o bé a les famílies directament"

La patronal del sector té previst reunir-se aquesta setmana amb diferents grups parlamentaris per traslladar-los la situació i intentar que, tant el parlament com el congrés, s'hi pronunciïn en contra. Ahir al vespre es va reunir amb el PSC i avui ho farà amb Iniciativa.

Comentarios - 1

Página 1 de 1

  • 1

    esther Valle 07-02-2013 08:28:40h

    la foto que publiqueu , la persona que està amb els nens no és monitora no porta bat, ni barret..obligatori per part de sanitat, la qu està fen vigila`ncia tampoc porta bata. Els monitoprs cumplin unes normes estrictes de sanitat i Srs de Hissenda nosaltres al espai migdia impartim la assignatura de ciutadania, no la van voler vostes???????????

Página 1 de 1

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana