Carrusel Deportivo

Escucha Carrusel Deportivo en directo

Carrusel Deportivo

A VIVIR...

Lo que hay que oir

A VIVIR...

La redacción de la SER a vista de drone

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

5 nous càrrecs de Sant Pau imputats per contractes ficticis

El jutge també ha demanat els llibres i registres de contabilitat del centre des de l'any 2000 perquè vol saber si es va produïr un sobrecost en la construcció del nou Hospital

MONTSE RIART   08-02-2013 - 10:50 CET

El jutge imputa cinc nous exalts càrrecs de l'Hospital de Sant Pau perquè sospita que podrien haver estat cobrant d'aquest centre sense treballar-hi. El magistrattambé vol saber si hi va haver un sobrecost intencionat en la construcció del nou hospital.

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
6 càrrecs de Sant Pau imputats per contractes ficticis

Façana de l'Hospital de Sant Pau- (CADENA SER)

El titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona ha demanat a les cinc persones que aportin tota la documentació que tinguin que acrediti la seva vinculació amb l'Hospital per saber en quins anys van tenir una relació contractual amb el centre i si en algún moment en van cobrar sense que hi treballessin.

Entre ells hi ha l'exgerent adjunt Ricard Gutierrez, l'expatró José Ignació Cuervo i la metgessa Mercè Cruells.

Aquesta documentació també s'ha demanat a l'exgerent del centre, Jordi Varela, ja imputat en la causa per la seva presumpta vinculació amb el forat de 18 milions d'euros que arrossega el Sant Pau, i que és la persona que podria haver signat alguns d'aquests contractes.

El jutge demanarà a la policia judicial que estudii aquests contractes quan li arribin i contempla dues possibilitats, "que la contraprestació laboral existís" o bé "que es tractés d'un contracte fictici".

Si es donés aquest cas, els imputats haurien comés, segons el magistrat, un delicte de malversació.

El cas del Sant Pau no es limita al sobresous dels directius. El jutge també investiga els sobrecostos de la construcció del nou Hospital, així com el presumpte forat milionari a les fundacions del centre.

Precisament en aquest sentit, l'instructor també ha dictat un altre ressolució en la que demana dues coses: per una banda exigeix als responsables de l'Hospital que li portin tots els llibres de contabilitat i registres des de l'any 2000 i, per l'altra, encarrega als pèrits judicials que sol·licitin informació a l'agència tributària sobre la contabilitat de les fundacions.

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana