Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

PUNTO SER PARTIDO

Lo que hay que oir

PUNTO SER PARTIDO

"Llevo muchos antibióticos y dolor de estómago"

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Vall d'Hebron, líder en transplantaments de pulmó

Al centre barceloní s'han fet 66 intervencions durant el 2012, gairebé el doble que el segon amb més operacions, el Complex Hospitalari de la Corunya, amb 35. El transplantament de pulmó és el quart més practicat, a molta distància del de ronyó i fetge, però a prop del de cor

JORDI GUARDIOLA   18-02-2013 - 14:04 CET

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Els hospitals catalans entre el 5 i l'11 de desembre només atendran les urgències

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona- (RAFFAELLA PAGANO - ACN)

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica dedica el 2013 a aquest tipus d'intervencions que, amb 238 casos a Espanya durant e 2012, gairebé iguala els 247 transplantaments cardíacs que s'han fet en el mateix marge temporal.

La doctora Mercedes Canela, cap dels serveis de cirurgia toràcica de la Vall d'Hebron diu que l'equip de transplantaments del que forma part està molt ben greixat i que això explica que el centre hospitalari barceloní lideri el nombre d'intervencions a Espanya: "És el reflex d'un equip pioner en transplantament pulmonar des del principi, és el resultat de la implicació dels diferents serveis. Un equip de pneumologia potent que ha liderat des del principi i s'ha preocupat moltíssim per tot el que és el tema del transplantament"

El transplantament es practica a malalts amb afeccions pulmonars avançades, irreversibles i que, en molts casos, obliguen el pacient a viure vinculat a una màquina. El fet que des de fa uns anys també s'utilitzin els òrgans de donants que moren per aturada cardíaca ha augmentat l'oferta de pulmons per atendre els prop de 500 malalts que esperen a ser intervinguts. La mitjana d'espera a Espanya és de sis mesos per rebre un transplantament.

Comentarios - 0

AUDIOS

Webs de PRISA

cerrar ventana