Hoy por hoy

Escucha Hoy por hoy en directo

Hoy por hoy

AGUIRRE

Lo que hay que oir

AGUIRRE

"Estoy encantada de que el juez me tome declaración''

Alicante puerto de salida vuelta al mundo a vela

SER Catalunya

En directo

Volen ser el tercer en discòrdia

Firefox, Ubuntu i Tizen busquen trencar l'hegemonia d'Apple i Android en sistemes operatius per smartphones i tablets

EDUARD NAVARRO   27-02-2013 - 11:41 CET

El Mobile World Congress d'aquest any ha aportat novetats a la tradicional guerra entre el sistema de la poma i el del robot. Es postulen candidats per rivalitzar amb Windows 8 i ser el tercer en discòrdia

Votar
Sin interés Poco interesante De interés Muy interesante Imprescindible
Imprimir
Enviar
Firefox OS, nuevo sistema operativo para movilidad que quiere rivalizar con Apple y Android

Firefox OS, nuevo sistema operativo para movilidad que quiere rivalizar con Apple y Android- (FIREFOX)

Firefox OS ha estat un dels plats forts del MWC 2013 i és que el suport de Telefónica a aquest nou sistema operatiu per a mobilitat sembla decisiu. Es planteja com una alternativa a baix preu en combinació amb fabricants com Alcatel, ZTE i LG, i Espanya serà un dels països en què pot aparèixer a finals d'any.

El gran dubte és si Firefox podrà oferir un ventall d'aplicacions a l'altura de la Play Store de Google o l'Apple Store. De moment, i de la mà de Html 5, ja s'han mostrat les variants de Facebook, Twitter, Premeu o Soundcloud.

Fins octubre no es mostrarà tot el codi complet Ubuntu per tablets i telèfons, però alguna cosa s'ha mostrat a Barcelona i, de fet, pot provar en els dispositius Nexus. Es planteja com una barreja dels menús i els widgets d'Android, la barra lateral de Windows 8 i el carrusel de Kindle Fire, tot això sota Html 5.

El tercer contendent ve de la mà de Linux i es diu Tizen i compta amb poderosos padrins com Samsung o Intel. El seu antecedent és el projecte MeeGo i també està orientat a aplicacions Html 5. Aquest mateix any podrien veure la llum els primers dispositius de gamma mitjana i baixa de Samsung, que d'aquesta manera abandona el seu projecte Bada, un altre sistema que s'ha quedat pel camí.

Comentarios - 0

Webs de PRISA

cerrar ventana