Política

Maó demana a Defensa que consulti qualsevol mesura que afecti l'ús militar del port

El ple municipal va debatre aquest dijous dues mocions en referència a la possibilitatque el port de Maó es converteixi en base de l'OTAN

Membres de la Plataforma per la Pau mostrant cartells de rebuig de l'OTAN / Plataforma per la Pau

L'Ajuntament de Maó sol·licitarà al Ministeri de Defensa que l'informi i consulti abans de prendre qualsevol decisió que modifiqui l'ús militar del port de la ciutat, utilitzat actualment com a base logística d'escala puntual per part de les embarcacions de l'OTAN.

El PSOE va sumar aquest dijous a la nit el seu vot al d'Ara Maó al ple municipal per fer prosperar la seva proposta, en què s'insta Defensa a consultar abans el consistori sobre “qualsevol mesura que afecti l'estatus i l'ús de la Estació Naval”.

L'alcalde socialista, Héctor Pons, justificava el seu suport a la iniciativa per la “comprensió davant l'alarma social” generada per les informacions inicials, “que situaven el port de Maó al mateix nivell que els de Rota i Cartagena”, i perquè veu “positiu” tenir “més informació” del ministeri.

En qualsevol cas, Pons aclaria que, segons les seves informacions, la situació del port de Maó no ha canviat i tan sols es fa servir “com a port d'escala per fer descansar les tripulacions”.

La proposta només va ser votada en contra per Vox i va concitar l'abstenció del grup del PP, a l'oposició, que advocava per aprofitar aquesta “oportunitat excepcional per modernitzar les instal·lacions militars, recuperar el patrimoni que s'està ensorrant, revitalitzar el port i gestionar de manera adequada la situació perquè atregui beneficis tangibles i generi ocupació”.

El desenvolupament de la sessió va ser seguir gairebé mig centenar d'activistes de la plataforma Menorca per la Pau, que van mostrar pancartes demanant l'eliminació de les bases de l'OTAN i van reaccionar amb aplaudiments a l'acord consensuat entre el PSOE i Ara Maó.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00